تهران
کد خبر:28348
پ

پیروزی نادر فعالان حقوق زنان مصر با محکومیت یک آزارگر جنسی

مطالعه‌ای که از سوی کمیسیون زنان سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ در مصر انجام شده نشان می‌دهد که ۹۹ درصد زنانی که با آنها گفت‌وگو شده به صورت کلامی یا جسمی آزار جنسی دیده‌اند. به گزارش مدار شرقی، به نقل از بی بی سی، یک دانشجوی ۲۲ ساله مصری به خاطر آزار جنسی دو زن […]

مطالعه‌ای که از سوی کمیسیون زنان سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ در مصر انجام شده نشان می‌دهد که ۹۹ درصد زنانی که با آنها گفت‌وگو شده به صورت کلامی یا جسمی آزار جنسی دیده‌اند.

مصر

به گزارش مدار شرقی، به نقل از بی بی سی، یک دانشجوی ۲۲ ساله مصری به خاطر آزار جنسی دو زن از طریق شبکه‌های اجتماعی به سه سال زندان محکوم شده است. صدور این حکم پیروزی نادری برای فعالان حقوق زنان در مصر به شمار می‌رود. احمد باسم زکی که در دانشگاه آمریکایی قاهره تحصیل می‌کند ماه ژوئیه گذشته در این شهر بازداشت شد.

اتهام‌هایی که علیه این جوان ۲۲ ساله طرح شده بود منجر به انتشار گسترده تجربه زنان دیگر مصری از آزار جنسی شد و کارزار گسترده‌تری از جنبش Metoo# (من هم) را در این کشور آغاز کرد.

آزار جنسی از سال ۲۰۱۴ در مصر غیرقانونی محسوب می‌شود.

دادگاهی که در مصر به جرایم سایبری رسیدگی می‌کند احمد باسم زکی را به خاطر فرستادن تصاویر پورنوگرافی و پیامک‌های تلفنی به زنان مجرم شناخته است. خبرگزاری فرانسه می‌گوید او هنوز فرصت درخواست تجدیدنظر دارد.

این دانشجوی مصری همچنین در پرونده‌ای دیگر به دلیل تهدید و باج‌گیری از سه دختر زیر سن قانونی متهم است که دادگاه آن در ماه ژانویه برگزار خواهد شد.

پرونده احمد باسم زکی در ماه ژوییه زمانی تشکیل شد که چندین زن به صورت ناشناس اتهام‌هایی را علیه او در یک حساب اینستاگرامی به اسم “پلیس آزار” منتشر کردند.

بسیاری از این زنان هم‌کلاسی‌های آقای زکی بودند و ادعا می‌کردند که او مرتکب تجاوز و آزار جنسی زنان شده و از جمله یک دختر ۱۴ ساله را را تهدید کرده است.

آقای زکی در ان زمان بازداشت شد و به آزار جنسی ۶ زن و تهدید آنها به افشاگری اعتراف کرد، اما اتهامات دیگر را در آن زمان نپذیرفت.

در بیانیه دادستانی قاهره آمده آقای زکی اذعان کرده که با شش زن از طریق شبکه‌های اجتماعی در ارتباط بوده و عکس‌هایی از آنها دریافت کرده اما پس از آنکه آنها خواهان پایان دادن به ارتباط‌شان شده‌اند، تهدید کرده است که عکس‌ها را برای خانواده‌هایشان خواهد فرستاد.

فعالان حقوق زنان در مصر می‌گویند آزار جنسی در این کشور بسیار شایع است، جدی گرفته نمی‌شود و افراد نخبه به آسانی می‌توانند از دست قانون فرار کنند جنجالی شد.

در ماه ژوئیه گذشته و در واکنش به انتشار گسترده اتهام‌ها در فضای مجازی، قانونی در مصر تصویب شد که به قربانیان آزار جنسی اجازه می‌دهد بدون افشای هویت خود شکایات خود را مطرح کنند.

مطالعه‌ای که از سوی کمیسیون زنان سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ در مصر انجام شده نشان می‌دهد که ۹۹ درصد زنانی که با آنها گفت‌وگو شده به صورت کلامی یا جسمی آزار جنسی دیده‌اند.

با این حال در سال ۲۰۱۴ تنها تعداد معدودی از پرونده‌های تجاوز و آزار جنسی به صورت قانونی پیگری شدند.

یکی از مواردی که در حساب اینستاگرامی پلیس آزار افشا شد، موضوع تجاوز دسته‌جمعی چندین مرد از خانواده‌های قدرتمند مصر به یک زن در هتلی در سال ۲۰۱۴ بود.

این حساب ادعا کرده بود که این مردان از صحنه‌های این تجاوز فیلم گرفته‌اند و در فضای آنلاین منتشر کرده‌اند.

در ماه اوت دادستان دستور بازداشت چندین مظنون را صادر کرد اما برخی شاهدان و افراد مرتبط با این پرونده هم بازداشت شدند و مورد بازجویی سنگین قرار گرفتند.

فعالان حقوق زنان می‌گویند چنین برخوردی با شاهدان می‌تواند این پیغام را منتشر کند که گزارش یک تجاوز و شهادت درباره آن می‌تواند فرد را با خطر بازداشت روبه‌رو کند.

در عین حال برخی از فعالان مصری می‌گویند نگرش‌ها به موضوع حقوق زنان و آزارهای جنسی در حال تغییر و در حال بهبود است.

در ماه ژوئیه گذشته تعدادی از ستاره‌ها و شخصیت‌های تاثیرگذار مصری در حمایت از زنان و ادعاهایشان علیه احمد زکی صحبت کردند. اوایل سال جاری مفتی مسجد الازهر، عالیرتبه‌ترین مقام مذهبی این کشور با انتشار بیانیه‌ای آزارهای جنسی را محکوم کرد و نوشت که نوع پوشش یک زن هرگز به آزار مشروعیت نمی‌بخشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید