تهران
کد خبر:13098
پ

برای حل بحران، دولتی انتقالی در اقلیم کردستان ایجاد شود

خبرگزاری مدار شرقی برهم صالح نخست وزیر پیشین اقلیم کردستان در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط عربستان، تأکید کرد که باید دولتی انتقالی در اربیل برای مذاکره با بغداد برای حل بحران اقلیم کردستان تشکیل شود. به گزارش خبرگزاری مدار شرقی به نقل از روزنامه «الشرق الاوسط»، «برهم صالح» نخست وزیر پیشین اقلیم کردستان عراق […]

خبرگزاری مدار شرقی

برهم صالح نخست وزیر پیشین اقلیم کردستان در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط عربستان، تأکید کرد که باید دولتی انتقالی در اربیل برای مذاکره با بغداد برای حل بحران اقلیم کردستان تشکیل شود.

به گزارش خبرگزاری مدار شرقی به نقل از روزنامه «الشرق الاوسط»، «برهم صالح» نخست وزیر پیشین اقلیم کردستان عراق و یکی از رهبران پیشین اتحادیه میهنی کردستان عراق در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط بر لزوم تشکیل دولت انتقالی در اقلیم کردستان تأکید کرد و گفت که این دولت باید بتواند مشکلات ایجاد شده بعد از برگزاری همه پرسی جدایی اقلیم کردستان از عراق را پشت سر گذاشته و اعتماد مردم کردستان را هم جلب کند و مسئولیت گفتگو با دولت بغداد را بر عهده بگیرد.

وی در خصوص مناطق مورد مناقشه هم تأکید کرد که دیدگاه سیاسی که سال ۲۰۰۳ در عراق برای اداره کشور ایجاد شده بود دیگر نمی تواند عراق را به سوی جلو حرکت دهد.

برهم صالح گفت: تصمیم برای برگزاری همه پرسی از سوی مسئولان سیاسی اقلیم کردستان اتخاذ شده بود و در حالی که مخالفتی آشکار در سطح داخلی و بین المللی در خصوص این اقدام وجود داشت صراحتا هم اعلام کردند که مسئولیت نتایج و پیامدهای آن را برعهده می گیرند.به همین دلیل مسئولیت این ماجرا برعهده احزاب و جریان های سیاسی است که همه پرسی را مدیریت کردند و کاملا واضح و روشن است که شکست هم خوردند. صالح تأکید کرد که مفسدان و کسانی که حکومت را در اقلیم در قبضه خود گرفته اند از عاملان اصلی تحولات اخیر هستند.

وی تأکید کرد که نمی توان شکست های متراکم در حکومت داری عراق را هم نادیده گرفت . مشکلات بنیادینی که در روند سیاسی عراق ایجاد شده باعث شد این کشور همواره بستری برای بحران های پیاپی بدون پایان باشد. یک بحران به بحران بزرگتری منجر می شود و این یک وضعیت کلی در عراق است، بحران حاکمیت در عراق نه تنها برای مردم امنیت و ثبات ایجاد نکرده بلکه به سوء مدیریت و فساد در سراسر عراق منجر شده است، بحرانی که باعث شده افرادی که دیروز در یک سنگر واحد علیه تروریسم داعش می جنگیدند امروز رو به روی هم قرار بگیرند.

نخست وزیر پیشین اقلیم کردستان عراق تأکید کرد که برای حل بحران موجود ابتدا باید جریان های کُردی با هم متحد شده بعد با بغداد مذاکره کنند و برای تحقق این مسأله باید دولت انتقالی مورد اعتماد مردم که از مشروعیت هم برخوردار است در اقلیم کردستان روی کار بیاید و این مسأله با توافق قوای سیاسی در اقلیم کردستان محقق می شود، باید اشتباهات را دریافت و منطق منافع ملی را بر منافع حزبی برتر دانست، شجاعت این نیست که جان و مال مردم را به خطر بیاندازیم بلکه حرکت به سوی حل بحران با همکاری بغداد از طریق قانون اساسی عراق شجاعت است. راهکار حل بحران فعلی تنها از طریق مذاکره با بغداد تحت نظارت بین المللی و کشورهای مجاور محقق می شود.

وی در خصوص برخی ادعاها درباره نقض حقوق شهروندان کُرد به وسیله نیروهای الحشد الشعبی هم گفت که بدون شک این گزارش ها نگران کننده است اما اطمینان می دهم که نمی توان کُردهای عراق و عرب های این کشور را به جنگ قومی یا طائفه ای کشاند.

صالح در پاسخ به سوال خبرنگار الشرق الاوسط که ایران را به تلاش برای ایجاد گذرگاهی از اقلیم کردستان به سوریه متهم کرده بود نیز گفت: کارشناسانی که تعداد آنها هم زیاد شده این روزها می نشینند و تحلیل های ارائه می کنند که به دلیل اطلاعات ناقص عموما دچار سوء تفاهم هم می شوند، ایران یک کشور همسایه است این یک واقعیت است که نه ایران می تواند آن را تغییر دهد نه عراق، رابطه فرهنگی، اقتصادی و منافع مشترک زیادی میان ایران و عراق وجود دارد و بر همین اساس نمی توان متصور بود که راهبردی در روابط دو کشور بدون در نظر گرفتن این موضوعات نتیجه بدهد.

عراق منافع واقعی خود را در تأسیس نهادهای همکاری مشترک در منطقه دنبال می کند نه ایجاد ائتلاف های طائفه ای یا نژادی یا سیاسی. کشورهای خاورمیانه به همدیگر نیاز دارند و این نیاز در آینده رشد خواهد کرد به همین دلیل باید همکاری اقتصادی میان کشورها را تقویت کرد. در همین راستا به جای سخن گفتن از گذرگاه هایی برای انتقال نیروی نظامی باید درباره ایجاد منطقه آزاد تجازی مشترک و پروژه های زیرساختی مشترک و تسهیل روند ارتباط مردم این مناطق با همدیگر سخن گفت.

صالح افزود: ما نیاز داریم که سیاست محورها و دشمنی ها را کنار گذاشته و به حاکمیت هر کشور بدون قیم احترام بگذاریم زیرا زمان آن فرا رسیده تا عراق از میدانی برای مقابله گروه های منطقه ای به میدانی برای ایجاد ثبات و مقابله با تروریسم تبدیل شود.

کلیدواژه : «اشرف غنی» وارد هند شد۱۱ پروژه فرهنگی مذهبی در کرمان افتتاح شد۱۱میلیون کودک یمنی به دلیل جنگ نیازمند کمک هستند۶ آبان آخرین مهلت ثبت نام در انتخابات شورای صنفی دانشگاه خوارزمیآشنایی با کانال تلگرامی «همسفر اربعین»آمریکا مینی تانک با پوشش تمام فلزی می سازدآمریکای ترامپ محل خوبی برای تحصیل نیست!افتتاح ۲۰۰ مسجد و مرکز فرهنگی برکت در سراسر کشورافغانستاناقلیم کردستان عراقالسیسی: به دنبال کاهش تنش با ایران هستیم/آینده سوریه در دست مردم آن استاولین برندهای مشمول رجیستری موبایل مشخص شدند/ اعلام مدلها از امروزایالات متحده آمریکاایرانبازداشت تعدادی از عوامل فرصت طلب در تجمع مردم اسلام آباد ارومیهبالاترین جریمه‌های میلیاردی فوتبال ایرانبرجامبرهم صالحبروز اختلال در ۲ سامانه تلفنی و ۶ مرکز مخابراتی تهرانپشت پرده‌های دربی «ایمون زاید» افشا شود خیلی‌ها شرمنده می‌شوندپیشکسوت پرسپولیس به دیار باقی شتافتتحریم‎های جدید ایران را به التماس می‎اندازد!ترکیهتهدید مواد مخدر، ناخواسته متوجه ایران و پاکستان شده استتورم مهرماه به ۸.۲ درصد رسیدتولید سالانه ۱.۵ میلیارد دلار قیر در ایرانتیم منتخب سال ۲۰۱۷ فیفا معرفی شدجدیدترین و قدیمی‌ترین کشورهای جهانچرا باید از رجیستری موبایل حمایت کرد؟چرا و چگونه در ماه صفر صدقه دهیم؟چگونه وارد بازی «نهنگ آبی» شدیم/ هزینه‌های یک گاف رسانه‌ای!حضور ۱۴ دانشگاه ایرانی در فهرست سال ۲۰۱۸ یک رتبه بندی جهانیحضور نویدکیا در کادر فنی سپاهان منتفی شدخاکِ ایران دلارخیز است!داعشدانش آموزان تا ۲۰ سالگی مشمول معافیت از سربازی هستنددانش‌آموزان نیازمند را بورسیه می‌کنیمدخل و خرج اقتصاد ایران چطور است؟درخواست کمک وزیر آموزش و پرورش از فرهنگیان برای انتصاب مدیراندلار ۱۳ تومان گران شد/افزایش ۶۶۰۰ تومانی نرخ سکه طرح جدیددونالد ترامپدیدار غنی و مودی در دهلی نو؛ اقتصاد و تروریسم محور اصلی گفتگوهاراه اندازی واحد «شناسایی مرگ مغزی» در کشورراهنما: چطور برای راهپیمایی اربعین آماده شویم؟رژیم صهیونیستیرقابت فیلم کوتاه «چند گره دورتر» در جشنواره کورک ایرلندروسیهسوریهصفحه اول روزنامه‌های ۲ آبان ۹۶صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی ۱ آبان ۹۶صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی ۲ آبان ۹۶صفحه اول روزنامه‌های ورزشی ۱ آبان ۹۶صفحه اول روزنامه‌های ورزشی ۲ آبان ۹۶ظرفیت گروه های تلگرامی افزایش یافتعجیب‌ترین شبکه‌های اجتماعی جهانعراقکارگاه «مارکس و هایدگر، بحثی درباره اومانیسم» برگزار می‌شودکرکوککره شمالیکنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک برگزار می شودلزوم افزایش اعتماد عمومی/ مشارکت مردم در توسعه افزایش یابدمدار شرقیموزه مادام توسوی ایران در کوچه‌های دروازه دولتواکنش سعد الحریری به سخنان حسن روحانی درباره لبنان
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید