آمریکا به ارمنستان هم سلاح فروخت !
سانههای آذربایجانی در هفتههای اخیر از انتقال تسلیحات آمریکایی به ارمنستان خبر دادند. آیا این کشور کوچک قفقاز پس از رو گرداندن از مسکو به دنبال متحدان نظامی دیگری است؟
به گزارش مدار شرقی، سایت خبری کالیبر در جمهوری آذربایجان در روز ششم اوت در گزارشی با استناد به اطلاعات وبسایت «فلایت رادار» اعلام کرد که دو هواپیمای نظامی آمریکایی که از پایگاههای این کشور در رومانی و خاورمیانه پرواز کردند، در روزهای دوم و سوم اوت در فرودگاه بینالمللی «زوارتنوتس» ایروان به زمین نشستند.
این وبسایت آذربایجانی با استناد به «منابع آگاه قابل اتکا» افزود که این دو هواپیمایی نظامی باری بوئینگ سی-۱۷ متعلق به نیروهای مسلح ایالات متحده و حامل پرسنل و محمولههای نظامی آمریکایی بودند.
کالیبر پیشتر مدعی شده بود که نیکول پاشینینان در روز پنجم آوریل در بروکسل قرارداد همکاری نظامی را با آمریکا به امضا رسانده است. این وبسایت مدعی شد که محمولههای اخیر در چارچوب همین قرارداد به ایروان تحویل داده شدهاند و حاوی تفنگهای نقطهزن، دستگاههای دید در شب، وسایل ارتباطی ویژه، جلیقههای ضد گلوله، پهپادهای تهاجمی کوچک و مین هستند.
کالیبر همچنین افزود که ایالات متحده پیشتر نیروهای ویژه ارمنستان را برای استفاده از این تسلیحات آموزش داده است.
مارک لیبی، سفیر آمریکا در آذربایجان در واکنش به این گزارشها در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «آیتیوی» این کشور این گزارش را «بیمعنی» خواند و گفت: اینها همهاش ساختگی است و من کاملا آن را تکذیب میکنم. سفارت آمریکا در ارمنستان هم در بیانیهای گفت که این گزارش ساختگی است. متاسفانه برخی به دلایلی که من تنها میتوانم به آن مشکوک باشم، خواهان تفرقه افکنی و ایجاد مشکل در روابط ارمنستان و آذربایجان هستند. کالیبر هم از همانهاست. من اطلاعات آنها را قاطعانه تکذیب میکنم.
کالیبر در واکنش به سخنان آقای لیبی تصاویری را که ادعا میکند حضور هواپیماهای نظامی آمریکایی در فرودگاه ایروان را نشان میدهد، منتشر کرد.
این درحالی است که ارمنستان و آمریکا پیشتر در ماه ژوئیه رزمایش نظامی مشترکی را با عنوان «شریک عقاب» برگزار کرده بودند. به گزارش اسوشیتدپرس، نیروهای حافظ صلح ارمنی، نیروهای نظامی ایالات متحده و گارد ملی کانزاس در این رزمایش حضور داشتند.
کالیبر در گزارش خود مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران ارسال تجهیزات هندی و فرانسوی به ارمنستان را به بهانه «چک گمرکی» به تعویق میاندازد. این رسانه آذربایجانی مدعی است که ایران از این فرصت استفاده میکند و متخصصان آن به مطالعه فناوری تسلیحاتی ارسالی میپردازند تا با استفاده از اطلاعات به دست آمده بتوانند تسلیحات بهروزتری تولید کنند.
کالیبر همچنین مدعی است که جمهوری اسلامی یک بار دست به تجزیه کامل سامانه «سزار» زده و سفارت فرانسه در این باره به ایران هشدار داده است. این رسانه میگوید که بهرغم هشدار پاریس، جمهوری اسلامی ایران دست از این اقدام نکشیده و آن را «هزینه هواداری پاریس از ایروان» دانسته است.