تهران
کد خبر:28007
پ

عراق ۲۰ درصد از ارزش پولی ملی خود را کاهش داد

دولت عراق در اقدامی بی‌سابقه و با توجه به آنکه با بحران تامین منابع مالی روبروست، اقدام به کاهش ۲۰  درصدی ارزش دینار این کشور کرده است.   به گزارش مدار شرقی، این نخستین بار از سال ۲۰۰۳ تا کنون است که دولت عراق دست به چنین کاهش ارزش پول ملی این کشور می‌زند. دولت […]

دولت عراق در اقدامی بی‌سابقه و با توجه به آنکه با بحران تامین منابع مالی روبروست، اقدام به کاهش ۲۰  درصدی ارزش دینار این کشور کرده است.

 

دینار عراق

به گزارش مدار شرقی، این نخستین بار از سال ۲۰۰۳ تا کنون است که دولت عراق دست به چنین کاهش ارزش پول ملی این کشور می‌زند. دولت عراق به خاطر بحران پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا و متعاقبا سقوط قیمت نفت در بازار جهانی با مشکل در تأمین بودجه خود روبرو است. از طرف دیگر عراقی‌ها به خاطر توافق اوپک پلاس مجبور شده‌اند تولید نفت خود را کاهش دهند.

بانک مرکزی عراق اخیرا ارزش دینار این کشور را به ۱۴۵۰ دینار در برابر دلار کاهش داده است. ارزش دینار این کشور پیشتر ۱۱۹۰ دینار در برابر دلار بود و قرار است، برابری دینار به دلار معادل ۱۴۶۰ دینار به ازای هر دلاری تحویل بانک‌های داخلی این کشور شود.

این کاهش ارزش دینار این نگرانی را به وجود آورده است که مردم عادی عراق به عنوان سومین صادرکننده نفت جهان نتوانند برخی از نیازهای اساسی خود را تأمین کنند.

عراق به شدت برای تامین نیازهای خود به واردات وابسته است و با توجه به آنکه هنوز به طور کامل از اعتراضات مردمی سال گذشته کمر راست نکرده، این کاهش ۲۰ درصدی ارزش دینار دوباره احتمال شکل‌گیری اعتراضات ضد سیاست‌های دولتی در این کشور را بالا برده است.

صندوق بین المللی پول اخیرا گزارش داده که کسری بودجه عراق طی سال جاری به بیشترین میزان از سال ۲۰۰۴ تاکنون خواهد رسید.

علی علوی، وزیر امور دارایی عراق، اعلام کرده است که یکی از دلایل این اقدام جلوگیری از افزایش سنگین کسری بودجه در کنار تحریک بخش خصوصی و تولیدکنندگان داخلی این کشور برای افزایش فعالیت بوده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید