تهران
کد خبر:37755
پ

اردوغان می‌گوید که تورم ترکیه در سال جدید کاهش می‌یابد

«رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد صادرات این کشور از ابتدای سال جاری میلادی به ۳۰۰ میلیارد دلار رسیده است و تورم در ابتدای سال جال جدید کاهش خواهد یافت.

به گزارش مدارشرقی به نقل از خبرگزاری آناتولی، اردوغان در پیامی تصویری به «نشست ترکیه ۲۰۲۳ و گفت‌وگوهای مالی» که در استانبول برگزار شد، گفت:جهان در حال گذر از مرحله دشواری است که با موج اپیدمی کرونا در سه سال پیش آغاز شد و به دنبال آن، درگیری‌های شدید و تنش‌های منطقه‌ای همزمان با افزایش قیمت حامل‌های انرژی، خوراک و مواد خام روی داد که طی سال‌های گذشته بی‌سابقه بود و منجر به افزایش میزان تورم شد و اقتصاد همه کشورها را تحت الشعاع قرار داد.

 

وی افزود: راهکارهای سنتی برای کنترل تورم نظیر افزایش نرخ بهره بانکی، نتایج مطلوب را هنوز به دنبال نداشته است، بسیاری از کشورهایی که به این راهکارها روی آورده‌اند، با مشکلات کاهش فرصت‌های شغلی و گرانی کالاها دست به گریبان هستند.

 

اردوغان تاکید کرد: ترکیه از جمله کشورهایی است که در سایه زیرساخت قوی ایجاد شده طی ۲ دهه گذشته و رویکرد اقتصادی مبتنی بر تولید، استخدام، صادرات و مازاد حساب جاری موفق شد نسبتا با کمترین مشکل از این دوره پرآشوب گذر کند.

 

رئیس جمهوری ترکیه ادامه داد: صادرات ما ماهانه رکورد می‌شکند و از ابتدای سال جاری میلادی به مرز ۳۰۰ میلیارد دلار رسیده است و شهرک‌های صنعتی، کارخانه‌ها و تاسیسات ما بدون توقف مشغول فعالیت هستند و جاده‌های کشور شاهد ترافیک کامیون‌های حامل کالاهای ترکیه به اروپا، آسیا و خاورمیانه هستند.

 

وی با بیان اینکه شمار مشاغل برای نخستین بار از مرز ۳۰ میلیون در کشور گذر کرده و بخش گردشگری از تبعات اپیدمی کرونا بهبود یافته است، تاکید کرد: دولت با تمام توان در تلاش است تا مساله گرانی معیشت و تورم را که اروپا و امریکا را هم تحت فشار گذاشته است را حل کند، ما در ابتدای سال آتی در سایه اقدامات و سیاست‌های اتخاذ شده، شاخ غول تورم را خواهیم شکست.

 

اردوغان با بیان اینکه صنایع دفاعی ترکیه و رشد و پیشرفت آن مایه افتخار مردم کشور شده است، گفت: در سال گذشته با ۳ میلیارد و ۲۲۴ میلیون دلار صادرات صنایع دفاعی، رکورد شکستیم، این در حالی است که در سال ۲۰۰۲ میلادی صادرات صنایع دفاعی ما تنها ۲۴۸ میلیون دلار بوده است.

 

وی در پایان پیش‌بینی کرد که صادرات صنایع دفاعی ترکیه به رشد خود ادامه دهد و تا پایان سال جاری از مرز ۴ میلیارد دلار عبور کند.

 

منبع: شفقنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید