سخنگوی رئیس جمهور ترکیه با اشاره به آزاد سازی منبج گفت : همانگونه که وقتی حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) برای آزاد سازی منبج اقدام کرد ما ورود نظامی به این شهر نداشتیم اما از آنها حمایت کردیم و در عین حال مخالف این بودیم که حزب اتحاد دموکراتیک بعد از آزاد سازی در این شهر بماند، در مورد الرقه هم همین موضع را داریم.
به گزارش مدار شرقی به نقل از کرد پرس، «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه با بیان اینکه کشورش فعلاً برنامۀ نظامی برای حمله به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) در شهر الرقه را ندارد افزود: در صورتی که کردها در آزادسازی این شهر شرکت داشته باشند، ترکیه مشارکت نخواهد کرد.
کالین در پاسخ به ایت سئوال که اگر ایالات متحده آمریکا به ترکیه بگوید «حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) نیز وارد نبرد الرقه خواهد شد، شما نیز بیایید و با هم علیه داعش بجنگید»، پاسخ ترکیه چه خواهد بود؟ گفت : ما پیشتر در چنین موقعیتی قرار گرفتیم ، در آزادسازی منبج حمایت کردیم اما در عملیات آنها شرکت نکردیم ، در آن زمان ما تنها یک خواسته داشتیم، اینکه PYD وارد منبج نشود و آنجا نماند. برای الرقه هم همینگونه است و همین موضع را داریم.
گفتنی است، پیشتر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در راه بازگشت از اجلاس G20 گفته بود ایالات متحده آمریکا و ترکیه در حال مذاکره دربارۀ یک عملیات نظامی مشترک در الرقه هستند.
اردوغان گفته بود: الرقه مرکز مهم داعش است. اوباما می خواهد با هم کاری برای الرقه بکنیم. ما هم به او گفتیم با این همکاری مشکلی نداریم.