- مدار شرقی | نگاهی تحلیلی به تحولات خاورمیانه - https://madaresharghi.ir -

پاکسازی عراق و سوریه ۵۰ سال زمان می برد

مدیر «خدمات پاکسازی مـین» در سازمان ملل متحد با علام بدبینی نسبت به آینده سیاسی عراق و سوریه و وجود مین و مواد منفجره فراوان در این کشورها ،زمان لازم برای پاکسازی این کشورها از مواد منفجره را ۴۰تا ۵۰ سال تخمین زد.

به گزارش مدار شرقی به نقل از خبرگزاری فرانسه، «اگنس مارچلو» مدیر «خدمات پاک‌سازی مـین» در سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه، آینده‌ای نه چندان خوش‌بینانه ترسیم کرده‌است که عملی شدن همان هم در حال حاضر که عراق و سوریه درگیر جنگ داخلی، نبرد با گروه تروریستی داعش، بی‌ثباتی سیاسی و اجتماعی هستند، چندان ممکن به‌نظر نمی‌رسد.

«مارچلو» اعلام کرد، پاک‌سازی کشورهای عراق و سوریه از مـین و مواد منفجره باقی‌مانده، در صورتی‌که زمانی آرامش در این کشورها برقرار شود، به ۴۰ تا ۵۰ سال زمان، کار سخت و میلیاردها دلار بودجه نیاز دارد.

این مقام سازمان ملل در جریان یک کنفرانس خبری در «روز جهانی آگاهی در مورد مـین» با خبرنگاران گفت‌وگو کرده‌ است. در روزی که گزارش‌های تازه از «حمله شیمیایی» و مرگ ده‌ها نفر، از جمله زنان و کودکان، در استان ادلب، در کشور جنگ‌زده سوریه، حکایت دارند.

مدیر «خدمات پاک‌سازی مـین»ِ سازمان ملل متحد، گفته است برای آن‌که بتوان روزی مین‌ها، جنگ‌افزارهای قابل انفجار و تسلیحات عمل‌نکرده را از مناطق تحت کنترل داعش در عراق خارج کرد، باید سالیانه ۱۸۰ میلیون دلار هزینه پرداخت. تنها پاک‌سازی شهر موصل به سال‌ها فعالیت و سالیانه ۵۰ میلیون دلار بودجه نیاز دارد.

«مارچلو» می‌افزاید هدف نهایی این است که دولت عراق را قانع کرد، خود مستقیما مسئولیت حل مشکلات موجود را برعهده بگیرد، همان‌طور که در نهایت کشورهای فرانسه، آلمان یا بریتانیا، پس از جنگ دوم جهانی عمل کردند.

وی در مورد سوریه گفته است که پاک‌سازی این کشور به تلاش‌هایی «در حد و اندازه عظیم» نیاز دارد، اما ابراز امیدواری کرده‌است که روزی، در صورت تامین بودجه مورد نیاز، این کار شدنی باشد.