- مدار شرقی | نگاهی تحلیلی به تحولات خاورمیانه - https://madaresharghi.ir -

از زندان‌های عراق به دلیل نقض حقوق بشر شکایت شد

به گزارش مدارشرقی به نقل از العربی الجدید، آمار رسمی درباره شمار زندانیان در عراق وجود ندارد اما برخی آمار غیر رسمی از وجود نزدیک به یکصد هزار زندانی در زندان‌های وزارت دادگستری، کشور و دفاع و نیز زندان‌های وابسته به دستگاه‌های امنیتی نظیر دستگاه اطلاعات ملی، مبارزه با تروریسم و الحشد الشعبی حکایت دارد.

 

دفتر اطلاع‌رسانی مشاور نخست‌وزیر عراق در امور حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرد: نشستی با دادستانی کل برای بررسی سازوکارهای همکاری مشترک و امکان به جریان انداختن این شکایت‌ها در حق عاملان نقض حقوق بشر در زندان‌ها برگزار کردیم؛ شکایت‌هایی که برخی از طریق ایمیل به دفتر حقوق بشر ارسال و از شکنجه در حق زندانیان خبر داده است.

 

بر اساس این بیانیه، نزدیک به ۳ هزار شکایت از موارد نقض بشر به دفتر حقوق بشر وابسته به مشاور نخست وزیر ارسال شده است.

 

این اظهارنظر برای اولین بار است که از سوی دولت السودانی انجام می‌شود و بیانگر وجود موارد نقض حقوق بشر و شکنجه در زندان‌های عراق است.

 

در همین رابطه، یک عضو کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق به العربی الجدید گفت: اذعان دولت به وجود نقض بشر گامی مثبت برای پایان دادن به این پرونده است، دولت باید به مسئولیت خود در این باره عمل کند چرا که زندان‌ها وابسته به وزارت دادگستری است.

 

این نماینده پارلمان عراق تاکید کرد: دولت باید از نقش نظارتی حمایت کند و در زندان‌ها را به روی نهادهای نظارتی و حقوق بشری برای انجام تحقیقات باز کند.

 

مرکز مستندسازی جنایت جنگی عراق ماه گذشته به پرونده تراکم بالای جمعیت در زندان‌ها و نقض حقوق بشر در آن پرداخته و اعلام کرده بود: طی ماه ژانویه تا ماه اوت گذشته در نتیجه «عملیات شکنجه و بی‌توجهی پزشکی در زندان‌های عراق نزدیک به ۵۰ بازداشتی فوت کرده اند.

 

منبع: شفقنا