هاآرتص نوشت: نخست وزیر اسرائیل در نشستی محرمانه با حضور آمریکا، اسرائیل، اردن و مصر به منظور بحث و بررسی مذاکرات سازش با طرف فلسطینی در شهر عقبه اردن پیشنهاد مطرح شده از سوی وزیر امور خارجه سابق آمریکا را رد کرد.
به گزارش مدار شرقی به نقل از روزنامه اسرائیلی هاآرتص، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل در نشستی محرمانه با حضور آمریکا، اسرائیل، اردن و مصر به منظور بحث و بررسی مذاکرات سازش با طرف فلسطینی در شهر عقبه اردن پیشنهاد مطرح شده از سوی «جان کری» وزیر امور خارجه سابق آمریکا را رد کرد.
بر اساس این گزارش، با وجود اینکه طرح پیشنهادی «جان کری» شامل به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان کشوری یهودی و نیز از سرگیری مذاکرات با فلسطینیها با حمایت کشورهای عربی مطرح شد اما «بنیامین نتانیاهو» با این طرح به بهانه اینکه هرگز نمیتواند آن را در کابینهاش تصویب کند، مخالفت کرد.
به نوشته هاآرتص «کری» طرح خود را در اکتبر ۲۰۱۵ و به دنبال آغاز انتفاضه فلسطینیها در قدس اشغالی و پس از توافق دوباره میان اردن، اسرائیل و فلسطین درخصوص حفظ شرایط فعلی مسجد الاقصی و نصب دوربینها در این مسجد مطرح کرد اما این طرح در نهایت اجرا نشد.
«نتانیاهو» طرحهای خود را که بر اصل ارائه امتیازات به فلسطینیها مقابل دریافت چراغ سبز از آمریکا برای شهرک سازی بود، ارائه کرد. اما وی توضیح نداد که این به معنای خودداری تلآویو از ساخت و سازهای خارج از کانونهای شهرکهاست یا نه اما ائتلاف « نتانیاهو» در دولت و به ویژه «نفتالی بنت» با این طرحها نیز مخالفت کردند.
«کری» پس از آن منطقه را با حالتی غضب آلود ترک کرد و پس از آن سخنرانی شدید اللحنی علیه دولت «نتانیاهو» ایراد و تلآویو را به در پیش گرفتن سیاست شهرک سازی در راستای نابودی راه حل تشکیل دو کشور متهم کرد اما در دسامبر ۲۰۱۶ طرح جدیدی را برای از سرگیری مذاکرات میان دو طرف اسرائیلی و فلسطینی به عنوان بخشی از طرح منطقهای صلح با مشارکت کشورهای عربی ارائه کرد تا در دولت جدید آمریکا به آن رسیدگی شود.