وزیر دفاع ترکیه گفت: آمریکا تعهد داده مناطق تحت کنترل اتحاد دموکراتیک سوریه به کانتونهای تحت کنترل کردها در شمال سوریه تبدیل نشود.
به گزارش مدار شرقی به نقل از روزنامه حریت،« فیکری ایشیک» وزیر دفاع ترکیه اظهار داشت: ترکیه بر این باور است که همکاری آمریکا با حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (وابسته به کردها) علیه داعش به معنای همکاری با یک گروه تروریستی علیه تروریست دیگر است و آن را اشتباه می دانیم.
وی افزود: در ابتدا آنها چندان اهمیتی به این حرفها نمیدادند اما اکنون آنها به حرف ما گوش میدهند. این اقدام به لطف عملیات سپر فرات انجام گرفت. زمانی که شهر دابق را از داعش پس گرفتیم ذهنیت آمریکا تغییر کرد و از ما قدردانی کردند.
«فیکری ایشیک » درباره عملیات الباب و حل بحران به وجود آمده ناشی از سقوط یک جنگنده روسی نیز تصریح کرد: اتفاقات جدیدی رخ داده است. در درجه اول بازیگران در سوریه تغییر کردند. ترکیه حمایت از ارتش آزاد سوریه را بر عهده گرفته ، دوم اینکه داعش از مرزهای ترکیه عقب نشینی کرده و سوم اینکه نقشهها و معادلات میدان نبرد تغییر یافته است. اکنون منطقه ای گسترده تحت کنترل نیروهای ترکیه است.
وی با اشاره به دیدارش با «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد: در دیدار با «ماتیس» اعلام کردیم که نیروهای اتحاد دموکراتیک سوریه که عملیات رقه را پیش میبرد برای ما تفاوتی با نیروهای پ.ک.ک ندارند. ما درصددیم که عملیات رقه توسط نیروهای ارتش آزاد سوریه و نیروهای عرب صورت گیرد و در عین حال نیروهای اتحاد دموکراتیک سوریه از منطقه خارج شوند.
وزیر دفاع ترکیه در پایان خاطرنشان کرد: «ماتیس » سه موضوع اصلی را مطرح کرد اول اینکه شما لایق حمایت بیشتر برای مبارزه با پ.ک.ک هستید و ما این حمایت را به شما خواهیم داد. دوم ما از عملیات سپر فرات شما حمایت بیشتری خواهیم کرد و سوم اینکه مناطق تحت کنترل اتحاد دموکراتیک سوریه به کانتونهای تحت کنترل کردها در شمال سوریه تبدیل نشود.