- مدار شرقی | نگاهی تحلیلی به تحولات خاورمیانه - https://madaresharghi.ir -

بازتاب پیروزی ایران مقابل مراکش در رسانه‌های جهان

پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل مراکش در اولین بازی گروه B در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه واکنش‌های متفاوتی را در رسانه های منطقه‌ای و جهان در پی داشت.

به گزارش مدار شرقی [1]، رسانه های مهم خاورمیانه و رسانه‌های جهانی تحلیلی‌های متفاوتی در مورد بازی تیم ملی فوتبال ایران و مراکش داشتند، بطورئیکه برخی رسانه ها این بازی را به خودکشی تیم مراکش تعبیر کردند و برخی دیگر به دفاع قوی تیم ایران بیشتر توجه می کردند و ایران را شایسته این پیروزی می‌دانستند.

مراکشی‌ها چه گفتند ؟

رسانه‌های مراکشی بیشتر به گلی که توسط بازیکن این کشور سبب پیروزی تیم ایران شد، اشاره کردند و این اتفاق را خودکشی تیم مراکش دانستند.

سایت ورزشی «المنتخب الوطنی » نوشت: این شکست در حقیقت یک خودکشی زود هنگام بود و برخی از طرفداران تیم مراکش، گریه کنان از ورزشگاه خارج شدند.

بر اساس گزارش این است ورزشی، سر مربی فرانسوی تیم مراکش نیز گفته است: بازیکنان من تمام تلاش خود را کردند اما در تمام کردن کار مشکل داشتند.

«اروه رنار» افزود: امید به صعود همچنان وجود دارد هر چند دو مسابقه آینده مقابل اسپانیا و پرتغال بسیار دشوار است.

سایت خبری «هسپرس » نیز با انتقاد از تیم ملی کشورش به دلیل از دست دادن فرصت هایی که برای گل زدن داشت، نوشت: این بدترین نتیجه ممکن برای ما بود و حتی اگر دو تیم بدون گل هم به نتیجه مساوی می رسیدند، باز هم این حق مراکش نبود.

سایت «کد اسپورت» نیز به نقل از «کارلوس کی روش» سر مربی تیم ملی ایران نوشت که تیم ایران سیاست شکست روانی را برای مراکشی‌ها در نظر گرفته بود و با توجه به روش دفاع ایران، هیچ راهی برای گل زدن تیم مراکش وجود نداشت، حتی اگر ۸۹ دقیقه پیاپی به دروازه ایران حمله می‌شد.

سایت « البطوله العربی » نیز در مورد این بازی نوشت: تیم مراکش هر کاری انجام داد جز گل زدن؛ کسانی که فرصت های زیادی از دست می دهند در دقایق پایانی اینگونه مجازات می‌شوند.

رسانه‌های ترکیه

صفحات ورزشی روزنامه ها و سایت های خبری ترکیه در روز شنبه به پیروزی ایران در مقابل مراکش اختصاص یافت و تحلیل های متفاوتی در این خصوص منتشر شد که از درایت سر مربی تیم ایران و تیز هوشی بازیکنان ایران تا اشتباهات مراکش و آتش زدن فرصت پیروزی مراکشی ها به دست خود را در آن دیده می شد.

روزنامه «استار» از رسانه های نزدیک به حزب حاکم ترکیه با درج عنوان « نا امیدی بزرگ در مراکش »، نوشت: تیم ملی ایران در اولین بازی خود در جام جهانی ۲۰۱۸ فوتبال، توانست تیم ملی قدرتمند مراکش را شکست دهد.

به نوشته این روزنامه، بازیکن تیم ملی فوتبال مراکش در پی فشار تیم حریف، در دقیقه ۹۵ با یک گل به تیم خود، موجب پیروزی ایران شد.

روزنامه «استار» در گزارش خود افزود: هر دو تیم در این بازی شانس های گلزنی داشتند اما این ایران بود که با تیزهوشی پیروز میدان شد.

روزنامه «ینی شفق» نیز از دیگر رسانه های نزدیک به دولت ترکیه است که عنوان «مراکش خود را آتش زد» را برای انتشار خبر پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در برابر تیم ملی فوتبال مراکش انتخاب کرد و نوشت: بازیکنان ایران مزد جنگندگی و بازی منطقی خود را گرفتند.

روزنامه «صباح» هم به انتشار خبر پیروزی تیم ملی فوتبال ایران بر مراکش پرداخت و با درج عنوان «ایران در دقیقه پایانی مراکش را نابود کرد» نوشت: تیم ایران در روز خوب دروازه بان خود و اشتباه محض مدافع تیم ملی مراکش در دقایق پایانی پیروز شد.

از دیگر رسانه های دیگر ترکیه می توان به روزنامه «خبر تورک» اشاره کرد که با درج عنوان « مراکش در دقایق اضافه خود را آتش زد » به انتشار خبر پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در اولین بازی خود در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه پرداخت و به حضور ۹۰ دقیقه ای یک ملی پوش مغربی عضو باشگاه «گالاتسرای» نیز اشاره کرد.

روزنامه «حریت» که عنوان «ایران در نفس آخر، مراکش را شکست داد» انتخاب کرد و روزنامه «آکشام» با درج عنوان «بوهدوز، مراکش را فروپاشاند» به گل به خودی مدافع تیم ملی مراکش در بازی با ایران اشاره کرد و نوشت: مدافع تیم ملی مراکش، سه امتیاز شیرین را تقدیم تیم ملی فوتبال ایران کرد و با توجه به تساوی پرتغال و اسپانیا، ایران در صدر گروه خود قرار گرفته است.

خبر پیروزی تیم ملی فوتبال ایران بر مراکش در روزنامه «کارار» نیز منتشر شد و این رسانه عنوان زیبای «ایران در لحظه آخر خندید» را برای درج خبر فوق انتخاب کرد و نوشت: بازیکنان تیم ملی ایران در بازی مقابل مراکش بسیار جنگنده و هوشمندانه عمل کردند و در دقایق پایانی نیز خنده را به مردم خود تقدیم کردند.

روزنامه «ینی آکیت» به قضاوت داور ترکیه ای این دیدار نیز اشاره کرد و نوشت که «جنید چاکئر» به خوبی از عهده این قضاوت سخت بر آمد و کنترل بازی در دستان وی  بود.

خوشحالی صربستان

تلویزیون صربستان با تشریح این مسابقه نوشت: این مسابقه با بازی درخشان دو تیم آغاز شد و مراکشی‌ها با خشونت به طرف دروازه ایران حمله کردند و سعی داشتند که بازی خود را بر ایران تحمیل کنند، با این حال بازیکنان ایرانی نیمه اول مسابقه را با دو موقعیت بسیار خوب که برای زدن گل داشتند، از دست دادند.

در ادامه گزارش این تلویزیون امده است، نیمه دوم مسابقه کاملا با نیمه اول متفاوت بود و دو تیم، بازی را که در نیمه اول داشتند در نیمه دوم مسابقه نشان ندادند و شانس کمتری برای زدن گل داشتند اما گل پیروزی در لحظه آخر بازی زده شد.

این مسابقه که به طور مستقیم از تلویزیون دولتی صربستان پخش شد، مفسر و کارشناس ورزش صربستانی هنگامی که مسابقه با نتیجه یک بر صفر به نفع ایران تمام شد، با صدای بلند گفت که ایران پس از ۲۰ سال انتظار به پیروزی در جام جهانی فوتبال دست یافت.

رسانه‌های عربی

سایت روزنامه الیوم ۲۴ مراکش با انتخاب تیتر «گل مرگبار باعث شکست مراکش در بازی نخست جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه شد» نوشت که مراکش با وجود فرصت‌های فراوان نتوانست به موفقیتی برابر ایران دست یابد و ایران به لطف گل به خودی مراکش، به پیروزی رسید.

این رسانه مراکشی تصویری از اشک و حسرت بازیکنان تیم ملی این کشورش برابر ایران را منتشر کرد.

سایت «عاجل» عربستان نیز تیتر «فرو ریختن مراکش با آتش دوست» را برگزید و در مطلب خود آورده است که مراکش تسلط خوبی بر بازی داشت اما فرصت‌های زیادی را از دست داد و سرانجام با گل به خودی در دقیقه پنجم وقت‌ های اضافه، شکست برابر ایران را پذیرا شد.

روزنامه «الریاضیه» عربستان شکست تیم ملی فوتبال مراکش را در صدر اخبار صفحه نخست سایت خود قرار داد و نوشت: مراکش در بازی نخست یکی از سخت‌ترین گروه‌های جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه با دستان خالی بیرون آمد و در مقابل، ایران با گل مرگبار مهاجم مراکش به پیروزی یک‌ بر صفر دست یافت؛ این نتیجه سومین شکست تیم‌های ملی عربی در جام جهانی ۲۰۱۸ پس از عربستان و مصر برابر تیم‌های ملی روسیه و اروگوئه بود.

روزنامه «استادالدوحه» قطر نیز با اشاره به شکست دردناک تیم ملی فوتبال مراکش برابر ایران نوشت: مراکش با این شکست در شرایط بسیار سختی برای صعود به مرحله بعدی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه قرار گرفت؛ به ویژه که ۲ بازی بعدی این تیم با مدعیان قهرمانی این رقابت‌ها خواهد بود.

دیگر روزنامه قطری یعنی «الوطن» هم شکست مراکش را بازتاب داد و در گزارش خود آورده اس که مراکش تاوان فرصت‌های از دست‌رفته را با گل ثانیه‌های پایانی داد و کار غیر ممکنی برای صعود از مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه پیشرو دارد؛ این تیم متحمل شکست فاجعه‌ باری برابر ایران با گل به خودی شد.

این در حالی است که فوتبال دوستان کشورهای عربی با هشتگ «المغرب – ایران» به باخت یک بر صفر قهرمان قاره آفریقا به تیم ملی ایران واکنش نشان دادند و این هشتگ به ترند توئیتر در کشورهای عربی تبدیل شد.

 

منابع: ایرنا و العالم