- مدار شرقی | نگاهی تحلیلی به تحولات خاورمیانه - https://madaresharghi.ir -

ترامپ دیوانه نیست

اقدامات غیر متعارف، سخنان جنجالی، سیاست های شتابزده که مخالفان بسیاری در داخل آمریکا داشته و دارد و …. سبب شده است تا عنوان رئیس جمهور نا لایق یا دیوانه بسیار در مورد « دونالد ترامپ» استفاده شود اما مسئله اینجاست که آیا رئیس جمهور آمریکا مغایر با برنامه و سیاست های کلان ایلات متحده آمریکا می تواند حرکت کند ؟

به گزارش مدار شرقی [1]، «مشتاقی» کارشناس مسائل خاورمیانه در یادداشتی در این خصوص نوشت: «دونالد ترامپ» را شاید اکثر ما،خصوصا در مسئله انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس، دیوانه ای نالایق و ابله میدانیم که ذره ای از دانش روابط بین الملل آگاهی ندارد اما این همه واقعیت نیست، بلکه آسان کردن صورت مسئله است.

من خلاف این را نظر را متصورم و معتقدم اتفاقا « ترامپ» طبق تئوری « اول، آمریکا» رفتار می کند. بطورئیکه تقریبا مطمئن است کشورهای اسلامی تقریبا هیچ حرکت عملی موثری در این باب نخواهند کرد.

ضمن اینکه اظهارات وزیر دفاع مالزی در اعزام نیروی نظامی به قدس و تشکیل گردان ویژه فلسطین از سوی جنبش صدر عراق و امثالهم، وزن هیجانی بیشتری دارند تا عملیاتی.

«ترامپ» با این اقدام، خود را محبوب صهیونیستها کرد و آمریکا را از شر میانجی گری بین فلسطین و اسرائیل نجات داده است. فراموش نکنیم مغذ تجاری ترامپ بسیار بسیار فعال است و میداند سود مادی در کجا خوابیده و در دستان کیست.

از سویی دیگر اسراییل که بعد از ۲۰۱۴ حاضر به مذاکره نمیشد آمریکا را تمام قد پشت سر خود می داند و به پای میز سازش باز می گردد؛ دولت خودگردان، آمریکا را لایق میانجیگری نمی داند٬ البته آمریکا هم دنبال همین بود که از صحنه میانجیگری کنار برود.

مصر و عربستان نیز با چراغ سبز و اجازه آمریکا، داعیه دار میانجیگری خواهند شد؛ زمزمه های این میانجیگری آغاز شده است و ملاقات ها شروع شده است.

ریاض و قاهره طرح سازش ۲۰۰۲ ملک عبدالله سعودی را سر دست خواهند گرفت و از آن به عنوان ابتکار اسلامی یاد می کنند.

اتحاد ملی فلسطین منجر به تشکیل دولت وحدت ملی میشود و حماس در این دولت نقش پررنگی خواهد یافت.

آمریکا دو کشور قطر و ترکیه را مجاب می کند که در کنار سعودی و مصر، فلسطینی ها را به سازش نهایی مجاب کنند، در این میان شوهای تبلیغاتی اردوغان و حاتم بخشی های عربستان و قطر در ترغیب دولت وحدت فلسطینی، بسیار موثر خواهند بود.

اوایل ۲۰۱۹ مذاکرات به سر انجام می رسد، اگر به نتیجه نرسند، طبق تجربه ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ جنگ گسترده جدید بین فلسطین و اسراییل رخ می دهد.

در نهایت باید توجه داشت کمه آنچه ممکن است موجب به هم خوردن سناریو آمریکایی، غیر اسلامی شود نه درایت اعراب بلکه زیاده خواهی صهیونیست ها است. مع الاسف مسلمین ده گام به عقب می آیند اما صهیونیست ها یک گام پس نمی نهند.