- مدار شرقی | نگاهی تحلیلی به تحولات خاورمیانه - https://madaresharghi.ir -

همه پرسی برای تغییر قانون اساسی، بدون نظر پارلمان

نخست‌وزیر ترکیه گفت: دولت این کشور صرف‌نظر از تصویب یا رد اصلاحیۀ قانون اساسی در پارلمان، به دنبال برگزاری همه‌پرسی برای تغییر نظام پارلمانی است.

به گزارش مدار شرقی به نقل از پرس تی وی، «بن‌علی ییلدریم»، خبر داد که دولت این کشور به دنبال برگزاری همه‌پرسی در مورد تغییر نظام پارلمانی به ریاست‌جمهوری اجرایی است و در این زمینه، نظر پارلمان را در نظر نمی‌گیرد.
این در حالی است که هرگونه تغییر مستقیم در قانون اساسی ترکیه نیاز به حمایت دست‌کم ۳۶۷ نماینده از ۵۵۰ نمایندهٔ پارلمان دارد و حزب حاکم عدالت و توسعه ۳۱۷ کرسی پارلمانی را به خود اختصاص داده است.
بر اساس این گزارش، این اصلاحات در صورت کسب حمایت ۳۳۰ قانون‌گذار به همه‌پرسی گذاشته می‌شود.
گفتنی است، دولت ترکیه اخیرا اعلام کرد تلاش‌ها برای تغییر قانون اساسی و افزایش قدرت و اختیارات ریاست‌جمهوری را بار دیگر از سر می‌گیرد.
«رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه، با اعلام اینکه کشور نمی‌تواند با ۲ نفر در رأس امور اداره شود تلاش می‌کند نظام کنونیِ اداره کشور را از نظام پارلمانی تغییر و با حاکم کردن نظام ریاست‌جمهوری، اختیارات خود را افزایش دهد؛ امری که به نظر می‌رسد مخالفان زیادی در داخل ترکیه دارد.