مکالمات سیسی پشت پرده روابط مصر و عربستان را افشا کرد
فایل های صوتی گفتگوی تلفنی رییس جمهور مصر با وزیر امور خارجه این کشور درباره ایران و اختلافات قاهره با ریاض را افشا کرد. به گزارش مدار شرقی به نقل از سایت آمریکایی هافینگتن پست، فایل های صوتی را شبکه مکملین وابسته به مخالفان که در خارج از مصر پخش می شود، منتشر کرده است. […]
فایل های صوتی گفتگوی تلفنی رییس جمهور مصر با وزیر امور خارجه این کشور درباره ایران و اختلافات قاهره با ریاض را افشا کرد.
به گزارش مدار شرقی به نقل از سایت آمریکایی هافینگتن پست، فایل های صوتی را شبکه مکملین وابسته به مخالفان که در خارج از مصر پخش می شود، منتشر کرده است.
این فایل ها مربوط به تماس های تلفنی میان سامح شکری وزیر امور خارجه مصر با «عبدالفتاح السیسی» رییس جمهور این کشور است که تنش در روابط مصر و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان را نشان می دهد.
این شبکه چهار فایل صوتی را منتشر کرده است: فایل اول اشاره به شرط ایران در مقابل آمریکا برای حضور مصر در کنفرانس گذشته لوزان درباره سوریه می کند. شکری در این مکالمه می گوید واشنگتن و مسکو توجهی به حضور مصر نداشتند ولی پافشاری ایران باعث شد تا از مصر توسط جان کری وزیر امور سابق آمریکا دعوت به عمل آید.
دومین فایل صوتی مربوط به پناه دادن افراد متهم در انفجار کلیسایی در قاهره است که مصر، قطر را متهم می کند. شکری می گوید با وزرای خارجه کویت و بحرین تماس گرفته و کویت خواستار کاهش تندی لحن مصر شده اما فشار قطر و عربستان به قاهره منجر به ادامه تنش ریاض- قاهره شده است.
سومین فایل صوتی درباره تماس تلفنی شکری و سیسی برای پایان دادن به اختلافات مصر ، عربستان، مصر و ترکیه و تلاش برای لغو توقف انتقال نفت عربستان به قاهره است. طرح کویت برای برطرف کردن این تنش ها موثر بوده است.به دنبال بروز اختلاف بین قاهره- ریاض شرکت نفتی آرامکو عربستان در اکتبر گذشته صادرات نفتی به قاهره را متوقف کرد.
چهارمین فایل صوتی، در خصوص دیدار هیلاری کلینتون با با «السیسی» در طی سفر رییس جمهور مصر به نیویورک است. کلینتون این دیدار را مثبت توصیف کرده بود که این اظهارات را شکری بیان کرد.
