تهران
-2°C
کد خبر:1041
پ

منظور بارزانی «جدایی» بود یا «استقلال»

یک حقوق‌دان عراقی در بیانیه‌ای در خصوص تفاوت بین اصطلاح استقلال و انفصال یا جدایی اقلیم کردستان که در سخنان مسعود بارزانی در بغداد و در بیانیه رسمی منتشرشده؛ ازنظر حقوقی توضیح داد. به گزارش مدار شرقی به نقل از پایگاه خبری «هذا الیوم» عراق، طارق حرب در این بیانیه در واکنش به سخنان مسعود […]

یک حقوق‌دان عراقی در بیانیه‌ای در خصوص تفاوت بین اصطلاح استقلال و انفصال یا جدایی اقلیم کردستان که در سخنان مسعود بارزانی در بغداد و در بیانیه رسمی منتشرشده؛ ازنظر حقوقی توضیح داد.

به گزارش مدار شرقی به نقل از پایگاه خبری «هذا الیوم» عراق، طارق حرب در این بیانیه در واکنش به سخنان مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان در کنفرانس‌های مطبوعاتی مشترک با حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق و دیگر سیاستمداران عراقی و در بیانیه‌های رسمی بغداد یا اربیل در خصوص نتایج این دیدار منتشرشده، نوشت: بارزانی در این سخنان خود با به‌کارگیری فقط یک کلمه، درواقع چیزهای زیاد و خطرناکی را بر زبان آورده است.
حرب در بیانیه خود می‌افزاید که بارزانی هنگام اشاره سید عمار حکیم رئیس هم‌پیمانی ملی در خصوص جدایی اقلیم کردستان از عراق گفت که ما خواهان استقلال اقلیم کردستان هستیم، نه جدایی که اصطلاح استقلال دارای معناهای متعددی است که به آن‌ها اشاره می‌کنم.
طارق حرب در بیانیه خود توضیح داد که استقلال اقلیم کردستان به این معنا است که اقلیم مستعمره یک کشور دیگر است که خواستار آزادی و مستقل شدن است و اکنون اقلیم در اشغال عراق می‌باشد و باید از دست این کشور استعمارگر خارج شود، لذا این استقلال نیازمند اقدامات قانونی و حقوقی نیست.
این حقوق‌دان در خصوص اصطلاح انفصال یا جدایی اقلیم کردستان نیز گفت: انفصال به معنای این است که یک کشور بخشی از خاک خود را که روابط و حقوق برابر و وظایف یکسان بین شهروندانش وجود دارد، مشابه کشور کنونی سودان جنوبی، رها کرده، اما این بخش مستعمره و اشغال‌شده نیست و موضوع این بخش از یک مسئله داخلی به مسئله‌ای بین‌المللی تبدیل‌شده و به ‌حق تعیین سرنوشت مربوط می‌شود.
حرب تأکید کرد که به‌رغم نادیده گرفته شدن بیانیه‌های رسمی منتشرشده در بغداد یا اربیل، در بیانیه اربیل تلویحاً به استقلال اشاره‌شده و مسائل دیگری همچون گفتگوهای مسعود بارزانی در خصوص آزادسازی موصل، نفت و گاز و حقوق کارمندان اقلیم کردستان، مشروعیت رئیس اقلیم، تعطیل پارلمان کردستان و اخراج وزرای کابینه، فساد و برکناری زیباری و بحران اقتصادی اقلیم کم‌رنگ نشان داده‌شده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید