تهران
کد خبر:16754
پ

روزانه ۲۰ میلیون دلار از ایران به عراق کالا صادر می‌شود

رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق، مهندسی رفتار و توجه به رفتارهای حرفه ای متناسب با بازار را مهمترین اقدام برای تثبیت و توسعه حضور موفق در بازار عراق دانست و از بازار ۱۰ میلیارد دلاری عراق برای ایران خبر داد. به گزارش مدار شرقی، «ناصر بهزاد» رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق، […]

رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق، مهندسی رفتار و توجه به رفتارهای حرفه ای متناسب با بازار را مهمترین اقدام برای تثبیت و توسعه حضور موفق در بازار عراق دانست و از بازار ۱۰ میلیارد دلاری عراق برای ایران خبر داد.

به گزارش مدار شرقی، «ناصر بهزاد» رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایرنا گفت: بازار ۳۸ میلیونی عراق با پیچیدگی زنجیره‌های توزیع و لایه‌های متنوع مصرف، مواجهه متفاوتی را از سوی فعالان اقتصادی می‌طلبد تا سهم بیشتری از بازار عاید گردد.
وی با توجه به اقدامات سایر کشورها برای کسب توفیق در بازار عراق افزود: تعامل با مخاطب برای تدوین استراتژی اثرگذار در حوزه بازاریابی، ارتباط مستمر و مستقیم در بازار عراق، هماهنگی بموقع منابع تولید و تامین، انطباق پذیری کالا با نیاز مشتری از جمله مؤلفه‌های مهم در مهندسی رفتار تجاری است.
بهزاد همچنین گفت: انجام اقدامات حرفه‌ای متناظر با بخش‌های بازار عراق از سوی فعالین اقتصادی و صادرکنندگان کالا و خدمات ایران می‌تواند در تبیین سیاست تولید و قیاس مستمر کمک کند و منجر به بالا بردن میزان فروش محصولات شود.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق با توجه به سه قسمتی بودن بازار عراق گفت: بازارهای محلی، سنتی، مدرن که طبعاً انجام رفتارهای دقیق و فرآیندی که بتواند بین توانایی‌های شرکت‌های ایرانی و نیازهای مشتریان تعادل برقرار کند بسیار مهم است.
بهزاد وجه غالب مهندسی رفتار در بازار عراق را در گرو ترسیم و تدوین طرح بازاریابی خاص این بازار دانست که بتواند در هر بخش با اتکا به مزیت‌های موجود، راهبرد مناسبی را در ایجاد خطوط تولید کانال‌های توزیع، ارتباطات، قیمت‌گذاری و موضع یابی کالا ایجاد کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بازار عراق نسبت به بازارهای بقیه کشور‌ها، بیشترین ارزش صادراتی کالاهای ایرانی را به خود تعلق داده است.
وی افزود در طی چهار ماهه سال جاری متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی ایران به عراق ۵۲۷ دلار بوده که نسبت به میانگین قیمت کالاهای صادراتی کشور به سایر مقاصد صادراتی ۱٫۲ برابر می‌باشد.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد صادرات ایران در طی سال جاری به ۳ کشور چین، امارات و عراق انجام شده است.
وی افزود: از ابتدای سال جاری روزانه ۲۰ میلیون دلار کالای صادراتی از ایران به عراق صادر شده است که بر اساس آمار گمرک به لحاظ وزنی ۱۴٫۰۱ درصد و به لحاظ ارزش ۲۳٫۱۹ درصد رشد داشته است.
بهزاد همچنین در مقایسه ارزش کالاهای صادراتی ایران به ۳ مقصد اول صادراتی دنیا گفت: میانگین قیمت هر تن کالای صادراتی به چین ۳۳۶ دلار، امارات ۴۵۶ دلار و عراق ۵۲۷ دلار در سال جاری بوده است.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق گفت: آمار یاد شده نشان می‌دهد که بیشترین ارزش کالاهای صادراتی ایران به مقاصد هدف، مربوط به بازار عراق بوده است بگونه‌ای که سهم ایران در بازار عراق با ۱٫۵ درصد افزایش به ۱۷ درصد رسیده است .
بهزاد گفت: ظرفیت بالای بازار عراق موجب شده در سال جاری بیش از ۱۰٫۰۰۰ ردیف کالای ایرانی وارد این کشور شود.
وی افزود: از جمله کلاهای صادراتی به عراق می‌توان به محصولات پلاستیکی، فراورده های کشاورزی و تبدیلی (ماشین آلات و قطعات و تجهیزات صنعتی)، فرآورده‌های معدنی، صنایع غذایی و ساختمانی اشاره کرد.
او در پایان گفت که ارزش تبادل تجاری با عراق در حال حاضر به ۱۰ میلیارد دلار در سال رسیده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید