تمایل کشورهای عربی برای سرمایه گذاری در هوش مصنوعی
برخی از کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی، موج چهارمین انقلاب صنعتی را در منطقه عرب رهبری می کنند.
به گزارش مدار شرقی، کشورهای منطقه عمدتا بر بخشهایی مانند زیرساختهای فناوری اطلاعات، خدمات دیجیتال، هوش مصنوعی، امنیت سایبری، محاسبات ابری و ابتکارات شهرهای هوشمند تمرکز دارند.
بر اساس آخرین پیشبینیهای گارتنر، انتظار میرود هزینههای فناوری اطلاعات در این منطقه در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش یابد.
شرکت بین المللی داده (IDC) ) پیش بینی کرده است که هزینه های مربوط به هوش مصنوعی به تنهایی در این منطقه در سال جاری از ۳ میلیارد دلار فراتر رود که نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش ۳۲ درصدی را نشان می دهد، چرا که تمایل آشکاری برای سرمایه گذاری در هوش مصنوعی به طور کلی و هوش مصنوعی مولد به طور خاص و وجود دارد. شفقنا در گزارشی نوشت که برخی از کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی، موج چهارمین انقلاب صنعتی را در منطقه عرب رهبری می کنند.
دولت های این کشورها سرمایه گذاری زیادی روی هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و روباتیک به هدف ترغیب رشد اقتصادی و کاهش وابستگی خود به نفت انجام می دهند.
ابتکارات شهرهای هوشمند، استارتآپهای فینتک و برنامههای تحقیقاتی هوش مصنوعی نشان میدهند که چگونه منطقه در حال تغییر اقتصاد و جامعه استبرآوردها حاکی از آن است که عربستان سعودی در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار با تمرکز بر فناوری های پیشرفته مانند هوش مصنوعی، نیمه هادی ها، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، روباتیک و شهرهای هوشمند سرمایه گذاری کند.
قطر ۹ میلیارد ریال (۲.۵ میلیارد دلار) را به عنوان مشوق برای دستیابی به برنامه های خود در زمینه هوش مصنوعی، فناوری و نوآوری اختصاص داده است.امارات متحده عربی سالانه ۳ میلیارد دلار در حوزه نوآوری سرمایه گذاری می کند و پیش بینی می شود که هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ حدود ۹۸ میلیارد دلار به اقتصاد امارات کمک کند.
بر اساس گزارش موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک (IISS)، انتظارات نشان می دهد که اندازه بازار مراکز داده در امارات تا سال ۲۰۲۹ بیش از دو برابر خواهد شد و به ۱۲٫۹ میلیارد دلار خواهد رسید.
چشم انداز ۲۰۳۵ کویت بر تنوع بخشیدن به اقتصاد به دور از نفت و تبدیل این کشور به یک مرکز مالی منطقه ای تمرکز دارد.
نقشه راه تحول دیجیتال در کویت بخش مهمی از چشم انداز ۲۰۳۵ را تشکیل می دهد و شامل سرمایه گذاری در زیرساخت های دیجیتال، ترویج نوآوری و ایجاد یک اکوسیستم دیجیتالی است که از استارتاپ ها و کارآفرینان حمایت می کند.
دولت مصر در ژانویه گذشته یک استراتژی اقتصادی جامع متشکل از ۸ محور را برای دوره ۲۰۲۴-۲۰۳۰ راه اندازی کرد که سند آن به چندین جنبه مرتبط با اقتصاد و کیفیت زندگی می پردازد.
تلاش های ویژه در دوره ۲۰۲۴-۲۰۳۰ شامل تمرکز بر ارتباطات و زیرساخت فناوری اطلاعات است.
اساس پلتفرم Statista، پیش بینی می شود که حجم بازار هوش مصنوعی در مغرب(مراکش) در سال ۲۰۲۴ به ۲۵۶ میلیون دللار و تا سال ۲۰۳۰ با نرخ رشد مرکب سالانه ۲۸٫۴۶ درصد در این دوره، به ۱٫۱۵۱ میلیارد دلار برسد.
مغرب بهعنوان بخشی از طرحهای تحول دیجیتال گستردهتر، سرمایهگذاری استراتژیک در هوش مصنوعی و انقلاب صنعتی چهارم کرده است.
یکی از نقاط محوری این سرمایهگذاریها، «ابتکار جنبش هوش مصنوعی دانشگاه پلیتکنیک محمد ششم» است که برنامههای تحقیقاتی و آموزشی هوش مصنوعی را برای ترویج توسعه مهارتها و نوآوری در کاربردهای هوش مصنوعی راهاندازی کرده است.