تهران
-5°C
کد خبر:37445
پ

نگرانی اسرائیل از تحریم کالاهای اسرائیلی

پس از آن که سازمان ملل با صدور حکمی، از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست رای مشورتی خود درباره اشغالگری استعماری اسرائیل در اراضی فلسطینی از جمله بیت‌المقدس را اعلام کند، محافل و شخصیت‌های اسرائیلی در تل‌آویو نسبت به جایگاه جنبش بایکوت و تحریم اسرائیل هشدار دادند.

به گزارش مدارشرقی به نقل از العربی الجدید، «ایتمار آیخنر»، نویسنده اسرائیلی در گزارشی که روزنامه یدیعوت احرونوت منتشر شده، پیش‌بینی کرده حکم دیوان بین المللی دادگستری درباره اشغالگری اسرائیل می‌تواند به جنبش تحریم اسرائیل (BDS) مجوز توجیه مطالبات خود در توقف خرید کالاهای تولید شده در شهرک‌های یهودی برپا شده در کرانه باختری و تحریم شرکت‌های اسرائیلی دارای ارتباط اقتصادی و تجاری با شهرک‌نشین‌ها اعطا کند.

 

آیخنر پیش‌بینی کرد که دیوان بین‌المللی دادگستری اسرائیل را به الحاق عملی کرانه باختری متهم کند، وی همچنین هشدار داد که پیامدهای این حکم احتمالی دیوان بین‌المللی می‌تواند به «دردسر سیاسی» برای تل آویو در مرحله آتی تبدیل شود.

 

این نویسنده اسرائیلی افزود: انتظار می‌رود اسرائیل با دیوان بین المللی همکاری کند چرا که اگر این نهاد بین المللی حکم کند حضور اسرائیل در اراضی فلسطینی به مثابه «اشغال مداوم» است، این به معنای اتهام تل آویو در الحاق عملی اراضی اشغالی به خود است.

 

وی با بیان اینکه به احتمال زیاد حکم دیوان بین المللی در این خصوص طی یک سال صادر خواهد شد، گفت: علیرغم اینکه این حکم برای طرف‌های مربوطه الزام‌آور نخواهد بود اما بسیاری از کشورها آن را «معیار قانون بین المللی» قلمداد خواهند کرد.

 

یدیعوت احرونوت در ادامه گزارش خود آورد:در صورتی که دیوان بین‌المللی اسرائیل را متهم به الحاق کرانه باختری کند، کشورهای اندکی در کنار اسرائیل خواهند ایستاد و دولت جدید اسرائیل که متشکل از وزرای دست راستی و افراطی خواهد بود، به صدور احکام منفی کمک خواهد کرد چرا که رصد و مستندسازی اظهارنظرهای مخالف فلسطینی‌ها از سوی این وزرا آسان خواهد بود.

 

از سوی دیگر، «الیاف لیبلیخ»، پژوهشگر اسرائیلی قوانین بین‌الملل هم اظهار داشت: تصمیم مجموع عمومی سازمان ملل ضربه قوی « به روایتگری اسرائیل» درخصوص رابطه با کرانه باختری است.

 

لیبلیخ در تحلیلی که روزنامه «یسرائیل هیوم»، منتشر کرده، خاطرنشان کرده است: حکم دیوان بین المللی دادگستری حتی اگر الزام‌آور نباشد، نزد بسیاری از کشورها مورد احترام و دارای اعتبار است.

 

وی تاکید کرد: اگر دیوان بین المللی حکم دهد که حضور اسرائیل در کرانه باختری غیر قانونی است، به معنای تداوم زیر پا نهادن حق فلسطینی‌ها در تعیین سرنوشت خود است و یادآور حکم دهه هفتاد این نهاد درخصوص نظام آپارتاید در افریقای جنوبی است.

 

در رای‌گیری مجمع عمومی سازمان ملل ۹۸ کشور عضو سازمان ملل به طرح پیشنهادی فلسطین رای مثبت داده و در مقابل ۱۷ کشور از جمله آمریکا، ایتالیا، آلمان، استرالیا، کانادا، اتریش و جمهوری چک رای مخالف داده و ۵۲ کشور نیز از شرکت در رای‌گیری امتناع ورزیدند.

 

منبع: شفقنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید